Uczniowie klasy 2 naszej szkoły wzięli udział w zajęciach kulinarnych,

podczas których nauczyli się przygotowywać smaczną i zdrową sałatkę.

Zajęcia rozpoczęły się od przypomnienia zasad higieny i bezpieczeństwa podczas pracy w kuchni. Dzieci dowiedziały się, jak poprawnie myć ręce, jak używać noża i innych narzędzi kuchennych oraz jak zachować ostrożność podczas gotowania.

Następnie uczniowie przystąpili do przygotowywania potrawy. W tym roku tematem zajęć były sałatki warzywne. Dzieci dowiedziały się, jak wybrać odpowiednie warzywa, jak je obrać i pokroić, a także jak je doprawić.

Młodzi kucharze z dużym zaangażowaniem przystąpili do pracy. Obierali, kroili, mieszali i doprawiali warzywa, tworząc piękne i smaczne sałatki.

Zajęcia zakończyły się wspólną degustacją przygotowanych potraw.

Zgodnie z opinią pracowników szkoły, uczniowie klasy 2 zdali test na kulinarnych pomocników. Bez problemu poradzą sobie z przygotowaniem prostych potraw, a ich pomoc będzie nieoceniona podczas świątecznego gotowania.

Zajęcia kulinarne to doskonały sposób na nauczenie dzieci zasad zdrowego odżywiania. Dzieci poznają nowe smaki i składniki, a także uczą się, jak samodzielnie przygotować zdrowe i smaczne posiłki.

zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne
zajęcia kulinarne